Fried green tomatoes :

  • Meng de bloem met de kruiden in een diep bord.
  • Klop het ei los met wat melk in een diep bord.
  • Strooi wat panko of paneermeel in een diep bord.
  • Snijd de tomaten in vrij dikke schijven.
  • Haal ze door de gekruide bloem, vervolgens door het eimengsel en daarna door de panko of het paneermeel.
  • Verhit de olie in een wok en bak de tomaten gedurende een paar minuten tot ze knapperig zijn.

Lekker met een mayonaise van Oost-Indische kers

Ingrediënten

  • 3 grote groene tomaten
  • bloem (voldoende om de schijfjes tomaat in te wentelen)
  • 1 tl cayennepeper
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2 tl lookpoeder
  • 1/2 tl ajuipoeder
  • zout en peper
  • 1 ei
  • scheutje melk of karnemelk
  • panko of paneermeel
  • plantaardige olie om te frituren

Meer info over de planten en kruiden in dit recept: