Radijsloofpesto:

  1. Was de radijzen en het radijsloof grondig.
  2. Snijd het loof van de radijzen en doe het samen met de verse peterselie in een kom of mixerpotje. Voeg 8 eetlepels olie toe. 
  3. Was de pompoenpitten in een zeef en rooster ze in een droge koekenpan.
  4. Voeg de geroosterde pompoenpitten toe aan de kom met loof.
  5. Pel het teentje look, neem wat citroenzeste (met dunschiller of rasp) en het sap van halve citroen en voeg toe.
  6. Kruid af met peper en zout. 
  7. Mix tot je een stevige pesto bekomt.

Ingrediënten

  • 1 cup (2 koffiekopjes) pompoenpitten
  • 1 bussel radijzen met mooi loof
  • 2 handjes verse peterselie
  • 1 teentje look
  • Halve onbehandelde citroen (lees: biologisch) 
  • Olijfolie
  • Snufje peper en zout