Peterseliestoemp met witte vis en een sauce vierge:

Voor de sauce vierge:

  1. Snijd de tomaat in kleine blokjes
  2. Hak peterselie en dragon
  3. Pers de look
  4. Meng alle ingrediënten en zet voor een uurtje in de koelkast 

 

Voor de peterseliestoemp:

  1. Kook de geschilde aardappelen in ruim gezouten water. Voor nog meer smaak kan je de aardappelen in de schil koken en nadien pellen
  2. Snipper de peterselie fijn
  3. Plet de aardappelen met een flinke klomp hoeveboter 
  4. Kruid met nootmuskaat, peper en eventueel nog wat zout
  5. Meng de peterselie ertussen

 

Voor de vis:

Bak, rooster, stoom of pocheer de vis naar keuze.

Ingrediënten

Voor de peterseliestoemp:

  • 1 kg bloemige aardappelen 
  • Een flinke bos peterselie (mag  zowel platte als krulpeterselie zijn)
  • Hoeveboter
  • Zout, peper en nootmuskaat

 

 

Voor de sauce vierge:

  • 1 tomaat (of dezelfde hoeveelheid aan kerstomaatjes)
  • 1 el gehakte peterselie
  • Een paar blaadjes dragon
  • 1 el kappertjes
  • 1 teentje look (geperst)
  • Sap van 1/2 citroen
  • Een flinke scheut extra vierge olijfolie
  • Peper en zout

 

 

Vis naar keuze