Gesuikerde viooltjes:

  1. Pluk de blaadjes en/of bloemen op een zonnige ochtend nadat de dauw verdwenen is. Het is zeer belangrijk dat ze droog zijn.
  2. Klop het eiwit op tot het ondoorzichtig is.
  3. Doop elk blaadje of bloem met een pincet in het eiwit en daarna in de suiker.
  4. Schud het teveel aan suiker eraf en leg op een stuk vetvrij papier. Leg op een droogrekje en bedek met een 2de stuk papier.
  5. Droog op een warme, luchtige plek of in de oven op de laagste stand met de deur op een kier (zodat het vocht kan ontsnappen) tot ze droog en bros zijn.
  6. Bestrooi er rijkelijk je dessert mee voor een smakelijk en oogverblindend resultaat.

In een luchtdicht afgesloten doos en tussen vetvrij papier zijn ze dan tot 2 dagen te bewaren. Deze methode kan ook toegepast worden op elke andere eetbare bloem.

Ingrediƫnten

  • Viooltjes (blaadjes of de gehele bloem)
  • 1 eiwit
  • Fijne kristalsuiker

Meer info over de planten en kruiden in dit recept: