OOGSTFEEST!  5 oktober in de Blikfabriek

OOGSTFEEST! 5 oktober in de Blikfabriek

Vier de korte keten op ons OOGSTFEEST

 

Oktober staat voor een overvloed aan oogst. Daarom organiseert Zilt & Zoet op 5 oktober een Oogstfeest in de Blikfabriek in Hoboken. Kom samen met ons al dat lekkers vieren op onze landbouw- en foodmarkt, dé plek waar je lokale (bio)producten en -spelers in de planten- en voedingsmarkt ontdekt. Samen gaan we ontdekken, proeven, leren en genieten – het wordt kortom een lang en breed feest voor de korte keten.

Ontdekken: Landbouw- en foodmarkt

In een 50-tal kramen van biospelers in de voedings- en plantenketen ontdek je hun werkwijze en (voedings)waren. Van kombuchamakers tot wijnboeren en droogbloemisten en van kraakverse groenten tot limonades en pittige sauzen – duik in de markt en ontdek, proef, sla praatjes en leer bij.

Deuren open van 11 tot 18u

Wil je met een kraam meedoen aan de markt? We zoeken nog meer lokale initiatieven, producenten en makers. Ben je een creatieve maker met een natuurlijke insteek? Doe of maak je iets gerelateerd met planten, kruiden, groenten of fruit? Teel je groenten of ben je een grafisch talent? Van keramiek tot fermenteren of van hot sauce tot natuurwijn, jij bent de persoon die we zoeken voor ons Oogstfeest!

Opbouw: 9u – 11u
Deuren open: 11u – 18u
Afbraak: 18u

Schrijf je in met je voorstel voor 1 september via deze link! Een kraam huren kost €35 per 5m² voor een hele dag. Je inschrijving is bevestigd na betaling, plaatsen zijn beperkt. Betalen kan via deze link: www.calabi.shop

Proeven: Foodtrucks

Op de landbouw- en foodmarkt zal je hier en daar al kunnen proeven, maar het wordt pas echt craven aan een van de foodtrucks die met plaatselijke producten werken. Eén ding is zeker: jij gaat straks niet met een lege maag naar huis.

Leren: lezingen en film 

De korte keten gaat niet enkel over ‘gewoon doen’, maar ook over het juiste doen – en de juiste tools krijgen om daaraan te beginnen. 4 moeilijke termen makkelijk uitgelegd in 15 minuten. S’avonds is er ook een filmvoorstelling van Grondstof.

Genieten: Diner

Om de oktoberse overvloed in alle elegantie te vieren en proeven, kan je je inschrijven voor een heerlijk diner, gehost door de Zwitsers-Italiaanse chef Chiara Ravano die je kent van restaurant Wild Project.

Menu en inschrijving beschikbaar vanaf 12 augustus


Zoete groetjes,
Team Zilt en Zoet