We slaan weer aan het fermenteren. Kom de overvloed aan groenten plukken en verwerken tijdens onze fermentatieworkshop op de ecologische boerderij van zilt en zoet. Verse zelf geoogste groentjes worden omgetoverd tot gefermenteerde drankjes en groentjes.
- rondleiding, wat houdt Ecologisch boeren nu werkelijk in?
- samen genieten van de overvloed die zulk veld ons biedt: groenten, bloemen, kruiden oogsten
- je smaakpapillen te goed doen aan culinaire proevertjes en bijpassende drankjes
- verschillende fermentatietechnieken leren en uitproberen
- fermentaties mee naar huis nemen
Wat staat er op het programma?
- warm welkom met aperitiefje
- interactieve rondleiding op het veld + oogsten
- verwerken van de oogst: verschillende fermentatietechnieken leren toepassen. Van kombucha, azijn tot geperste salades en zuurkool.
- proeverij: allerlei verfijnde hapjes en bijpassend drankje
- eigen fermentatie/flesje kombucha + kombuchastarter mee naar huis nemen
Meenemen: kei veel fermentatiegoesting + mes en snijplank, klein glazen potje en of klein glazen flesje indien mogelijk
Bijdrage: 60 euro
Inschrijven via mail: daniela@ziltenzoet.be start om 14u