Watermeloensalade met shiso:

  • Laat de gehakte watermeloen en komkommer even uitlekken in een vergiet.
  • Meng alle ingrediënten van de sla en werk af met de sesamzaadjes.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing.

Deze frisse salade kan zo gegeten worden of afgewerkt worden met wat feta, tofu of rauwe tonijn of kan samen met avocado en sushirijst de basis vormen van een heerlijke poké-bowl.

Ingrediënten voor de salade:

  • 4 delen watermeloen, ontpit en in blokjes gesneden
  • 1 deel komkommer, ontpit en in blokjes gesneden
  • 1 bussel lente-uitjes, schuin in reepjes gesneden
  • 1/4 deel gehakte koriander
  • peper en zout
  • enkele bladeren shiso in reepjes gesneden
  • wat reepjes jalapeno (afhankelijk van hoe pikant je het wilt)
  • geroosterde sesamzaadjes (naar keuze)

Ingrediënten voor de dressing:

  • 3 el vers limoensap
  • 3 el honing of agavesiroop
  • 2 el geroosterde sesamolie
  • 4 tl sojasaus
  • 1 tl fijngeraspte gember

Meer info over de planten en kruiden in dit recept: