workshop kimchi, kimjang en rondleiding in de Zilte Scheldetuin

workshop kimchi, kimjang en rondleiding in de Zilte Scheldetuin

Wil je Koreaanse keuken ontdekken en leren fermenteren op een unieke locatie? We leiden je rond in de zilte Scheldetuin, maken samen Kimchi en eten een heerlijke koreaanse rijstbowl met zilte kruiden (vegan, gluten- en lactosevrij).

De herfst biedt op het veld veel groenten aan die we graag inmaken om te bewaren voor de winter. Fermentatie is een bewaarproces die zowel gezondheidseffecten heeft als een plezier is om te proeven. In deze workshop maken we samen Kimchi, een smaakmaker en bijgerecht uit de koreaanse keuken. Na de workshops genieten we van een heerlijke Koreaanse rijstbowl van de kok en workshopbegeleider Ae Jin.

We bezoeken onze tuin gelegen in een historisch droogdok. In deze tuin telen we de zoutminnende planten.

https://ziltenzoet.be/zilte-scheldetuin/

WORKSHOP & RONDLEIDING
11.00 welkom met hapje en drankje door Ae Jin van Mokja & Julie van Zilt & Zoet
11.15 introductie Koreaanse keuken en demo workshop
12.15 Kimjang met groenten van het veld
13.15 lunch met zilte kruiden
13.45 rondleiding zilte Scheldetuin
14.30 einde

Je krijgt kimchi mee (breng hiervoor een bokaal mee van 350 ml)

INSCHRIJVING via info@mokja.be

gelieve vooraf te betalen op reknr IBAN BE 71 3770 4373 0869 op naam van Mokja, Wiedauwkaai 23J, 9000 Gent met vermelding van uw naam + Mokja workshop
PRAKTISCH
meetingpoint @Stormkop, Droogdokkenweg 4, 2030 Antwerpen

De workshop kost 65 Euro