Vier de korte keten op ons OOGSTFEEST
Oktober staat voor een overvloed aan oogst. Daarom organiseert Zilt & Zoet op 5 oktober een Oogstfeest in de Blikfabriek in Hoboken. Kom samen met ons al dat lekkers vieren op onze landbouw- en foodmarkt, dé plek waar je lokale (bio)producten en -spelers in de planten- en voedingsmarkt ontdekt. Samen gaan we proeven, leren en genieten – kortom: een breed feest voor de korte keten.
Ontdekken: Landbouw- en foodmarkt
In een 40-tal kramen vertellen ecologische telers en ambachtslui in de korte voedings- en plantenketen hoe ze producten telen en verwerken. Van kombuchamakers tot wijnboeren, van honingmakers tot droogbloemisten, van keramisten tot bakkers en van kraakverse groenten tot limonades en pittige sauzen – duik tussen 11u en 18u in de markt en ontdek, proef, sla praatjes en leer bij.
Proeven: Eetstandje
Naast een proevertje op de markt hier en daar, kan je bij ons eetstandje terecht voor hapjes en drankjes. Eén ding is zeker: jij gaat straks niet met een lege maag naar huis.
Leren: talks ism Grondstof
De korte keten gaat niet enkel over ‘gewoon doen’, maar ook over het juiste doen – en de juiste tools krijgen om daaraan te beginnen. Wil je leren hoe Community Supported Agriculture werkt? Wil je meer weten over Regeneratieve landbouw? Of hoe je als boer of producent rechtstreeks aan je klanten verkoopt? Ontdek het tijdens onze talks ism Grondstof – een collectief van RICO, GROF en Foodhub. Tussen 13u en 14u en tussen 15u en 16u spreken vier sprekers telkens een kwartier.
Twee blokken: 13:00 – 14:00 & 15:00 – 16:00
“Moeilijke landbouwtermen makkelijk uitgelegd”:
- Wat is korte keten? (Paul, Calabi – bestelplatform voor lokale producenten)
- Hoe werkt het CSA-model? (Loof en Bezen– zelfoogstboerderij)
- Wat is Regeneratieve landbouw? (Julie, Zilt en Zoet)
- Wat is agro-ecologie? (Koen Doggen, Moesland)
Genieten: Diner
Om de oktoberse overvloed te vieren en proeven, kan je je inschrijven voor een heerlijk diner mét film, georganiseerd door Grondstof. Zij brengen een driemaandelijks food-, film- en discussieprogramma ism RICO, Grof en The Food Hub. Voor deze vierde editie slaan ze de handen in elkaar met biotelers Zilt & Zoet.
18u: 2-gangen diner door Sadaf Malyar, geïnspireerd door het thema van de film
20u: ‘Foragers’, een politieke film over wildplukken, van Palestijnse filmmaker Jumana Manna
21.05u: Na de film gaat moderator Carlijne Hertog (desembakker GROF & opleiding woordkunst) in gesprek met Nathalie Schrauwen (wilplukexpert en natuurkok)
Prijs combi-ticket film & diner: €45 – plaatsen zijn beperkt.
Koop je ticket via de webshop van www.ziltenzoet.be
Adres:
Bilfabriek, Krugerstraat 232, 2660 Antwerpen